Hopp til innholdet

Aritech 2x brannsentral – forklaring av display

Aritech 2x display brannalarm

I dag tok vi bilde under årskontrollen for å kunne forklare hva displayet på en 2x brannsental fra Aritech viser.
Over displayet ser du tre lysdider som i utgangspunktet aldri skal lyse – lyser en av de må du undersøke grunnen og eventuelt bestille service.
Øverst i displayet til venstre er det en sol eller måne som viser om sentralen står i dag eller nattmodus, noe som påvirker følsomheten til detektorene.  Så følger tid og dato. Etter det er det en flamme som viser hvor mange aktive brannalarmer det er (01 i eksempelet), en skiftenøkkel som viser hvor mange feil det er (00) og et utropstegn som viser hvor mange advarsler/tilstander som finnes (i dette tilfellet er det 3 ting som må undersøkes).
Symbolet på linje to viser en detektor – her kan det også vises en firkant hvis det er en manuell melder som har utløst alarm. Tid og dato for når alarmen ble utløst vises. Neste linje viser hvor alarmen har gått. SA001=Brannsentral nummer 0001, S0001=Sløyfe 0001, E1.055 Zone 001= Detektornummer 055 i sløyfe 1 og sone 1.
Nederste linje viser enheten som har gått i alarm i klartekst hvis vi har programmert anlegget. Her har detektor plassert ved HANNES HELSE* detektert røyk.
Les mer i FAQ seksjonen om hvordan du leser ut mer informasjon via «Vis hendelse» menyen.

*HANNES HELSE finnes ikke på lokasjonen og er brukt for demonstrasjon.