Hopp til innholdet

Aritech | UTC | GE Security

ARITECH

Generelt om Aritech

Aritech er et globalt merkenavn for innbruddsalarm, brannalarm, adgangskontroll og video. Produktene gir sikre løsninger for for hjem, bygninger og foretak. Merkevaren har eksistert i over 40 år.

Utstyret benyttes over hele verden på grunn av utprøvd kvalitet og innovativ teknologi.

I dag produseres produktene av Carrier, men Aritech produkter har tidligere også vært markedsført av firmaer som Interlogix, GE Security og UTC Fire & Security. Noen kjente produktlinjer i Norge er Advisor, ATS Master, ATS Advanced, Truvison, Truportal, Ultrasync og Zerowire.

Samlebilde trådløst Aritech alarmanlegg i CS-x75 serien

Hva vi tilbyr for eldre systemer

Flere av produktene du ser her er ikke i salg i dag og kundestøtte og kurstilbud ved produsent er derfor begrenset. Heldigvis er det mange eksempler på at systemer produsert i starten av 90 tallet fortsatt benyttes i dag etter ett servicebesøk, og flere borettslag er glade for at deres brannalarmsystem igjen sikrer beboere selv etter at installatøren de benyttet ikke eksisterer lenger.

Vår Aritech tekniker har over 20 års erfaring som produktansvarlig for Norge ved produsenten av disse produktene. Sannsynligheten for at levetiden til ditt system kan forlenges er større når du får hjelp av en som kjenner det i detalj, enn hvis du kontakter en mindre erfaren som må lese manualen mens du faktureres for timene.

Les mer lengre ned om noen av Aritech produktene vi tilbyr service for.


Nye systemer

Som Aritech forhandler kan vi tilby komplette systemer for å sikre din bygningsmasse. Ta kontakt med oss eller les mer under de forskjellige seksjonene du finner i hovedmenyen.

Du kan også lese mer om Aritech produkter her

ELDRE PROGRAMVARE

Noen program vi supporterer

Flere eldre program begynner å bli en utfordring med tanke på dagens Windows versjoner, men vi hjelper deg slik at systemet kan leve videre. I de tilfeller det skal oppgraderes til nyere løsninger hjelper vi deg slik at du kan ta vare på data og gjenbruke så mye som mulig av systemet.

ATS8100 | Titan

Benyttet til ATS Master | Classic. Produktet er i utgangspunktet utgått, men vi hjelper deg med installasjon, uthenting av data, kursing og programmering.

ATS8300 | Alliance

Server/klient program for ATS Master | Classic. Vi kan gi support og hjelpe deg med uthenting og konvertering av data slik at du kan benytte dagens programvare uten å bytte systemet.

ATS8500 | Downloader

Programmet benyttes til programmering av både ATS Master | Classic og ATS Advanced. Det finnes i både i enbruker og flerbrukerversjoner og vi støtter alle typer.
eldre ARITECH alarm

Noen Aritech sentraler vi supporterer

Utvalget av reserverdeler for disse sentralene begynner å bli begrenset, men systemet kan fortsatt vedlikeholdes og utvides med standard komponenter.
Kabelstruktur gjør at systemet relativt enkelt kan erstattes med nyere systemer ved behov.

Aritech CS3008 panel til CS eller CD sentraler

CD serien | CS serien

Denne serien består av CS351, CD34, CD74, CD100 og CD164 (CD3405, CD7405, CD10005, CD16405). CS351 er som regel montert i boliger, mens de andre systemene er benyttet i næringsanlegg. Utvalget av reserverdeler begynner å bli begrenset, men systemet kan fortsatt vedlikeholdes og utvides med standard komponenter. Kabelstruktur gjør at systemet relativt enkelt kan erstattes med nyere systemer ved behov.
CS5500 betjeningspanel til Aritech CS sentraler

CSX serien

Denne serien består av sentralen CS275, CS375, CS575 og CS875. Produktkoden ble ofte etterfulgt av landskoden 05 og bokstaver som indentifiserer forskjellige varianter. CS275 ble ofte levert som et FG godkjent kombialarmanlegg (innbrudd/brann/vann). Røykdetektorer tilkoblet disse sentralen er ofte forurenset og trenger service. Resten av serien ble som regel benyttet i næringsinstallasjoner. Sentralen er i noen tilfeller konfigurert med programvaren UDX som kan benyttes til å hente ut logger og serviceinformasjon.
CS2008 betjeningspanel til Aritech CS250

CS250

Dette alarmsystemet heter CS250 eller CS2505 og er som regel montert i boliger. Systemet ble ofte levert som et FG godkjent kombialarmanlegg (innbrudd/brann/vann). Røykdetektorer tilkoblet denne sentralen er ofte forurenset og trenger service. Sentralen er i noen tilfeller konfigurert med programvaren CS-Win som kan benyttes til å hente ut logger og serviceinformasjon. Utvalget av reservedeler begynner å bli begrenset, men systemet kan fortsatt vedlikeholdes og utvides med standardkomponenter.
ELDRE adgangskontroll

Noen adgangskontrollsystemer vi supporterer

Noen eldre systemer kan være en utfordring med tanke på dagens Windows versjoner, men vi hjelper deg slik at systemet kan leve videre der det er mulig. Hvis systemet skal oppgraderes til nyere løsninger hjelper vi deg slik at du kan ta vare på data og gjenbruke så mye som mulig av systemet.

ATS1197 kortleser til Aritech ATS sentraler

ATS Master | Classic

Dette systemet har vært et av de ledende systemene i Norge og er benyttet av mange av de store sikkerhetsleverandørene. Advisor Master ble installert i små bedrifter og butikker, men også i store avanserte systemer med høyere sikkerhet. Vi hjelper deg med dine installerte produkter, integrerer og utvider med neste generasjon og hjelper deg med nye funksjoner som app og brukervennlig programvare som støttes av dagens Windowsversjoner.
Aritech aci607 kortleser

ACS-Foundation

Har du en slik kortleser er det sannsynlig at den er tilkoblet et ACS adgangskontroll system. Systemet er også solgt om FA2000 i Norge. Utvalget av reservedeler begynner å bli begrenset, men service og brukeropplæring kan utføres. For dette systemet er det svært viktig med gode back-up rutiner da informasjon ikke kan lastes opp fra systemet og alle brukerkort kan gå tapt.
Truportal adgangskontroll med PC

Truportal

Dette GE Security / Interlogix systemet har programvaren integrert som en webserver i hovedsentralen. Noen sentraler er senere oppgradert til å støtte toppsystemer fra Lenel. Sentralkort og undersentraler er faset ut, men service og reservedeler som kortlesere og kort kan leveres. Er du blokkert ute av systemet etter at Adobe flash ble stoppet i januar 2021 kan vi i de fleste tilfeller hjelpe deg med å komme inn i sentralen og oppgradere denne.

Aritech brannalarm

Aritech, GE Security eller UTC har produsert en rekke brannsentraler som er solgt i begrenset mengde i Norge, noe som gjør at få har inngående kunnskap om disse.

FP serien av sentralapparater er faset ut og erstattet av neste generasjon, men systemet kan fortsatt vedlikeholdes og utvides med standard komponenter. Mange av disse er levert med Aritech 2000 serien av detektorer som fortsatt produseres.

1X og 2X brannsentraler er nyere produkter som Aritech fortsatt utvikler og selger. Vi tilbyr alt av tjenester for disse produktene.

Vi kan også hjelpe deg med andre Aritech sentraler som har mindre utbredelse i Norge. Dette kan være produkter som Kilsen serien av sentraler. For detektorer starter produktkoden under detektoren ofte med DP eller DT hvis det er et Aritech produkt. 

Flere har dessverre opplevd at firmaet som installerte anlegget i dag ikke eksister og anleggene har derfor blitt overlatt til seg selv. Etter noen år begynner detektorer å bli skitne og anlegget står i feil uten å tilby pålitelig varsling. Service, vedlikehold, brukeropplæring og vedlikehold tilbys derfor hele serien av Aritech brannsentraler.

1X brannalarm

Varianter av denne konvensjonelle brannsentralen sitter montert i sameier, borettslag og mindre næringsanlegg.
Logoen er ofte en A for Aritech eller GE for GE security. Systemet overvåker om detektorer er forurenset, noe som forenkler vedlikehold. Sentralen kan også kobles i nettverk med den større sentralen i 2X serien.

2X brannalarm

Dette er en serie av adresserbare sentraler som sitter montert i mange borettslag på Østlandet. De er da ofte montert med indikatorpanel som viser i hvilken leilighet alarmen går. Sentraler i 1X serien kan kobles til denne. Flere 2X sentraler kan kobles i nettverk og integreres i med Aritech toppsystem for større systemer med grafisk vising. Systemet utvikles og selges fortsatt av produsent.
Aritech FP1200 brannalarm

FP serien

FP serien av sentralapparater er faset ut og erstattet av neste generasjon, men systemet kan fortsatt vedlikeholdes og utvides med standard komponenter.
Mange anlegg er levert med Aritech 2000 serien av detektorer som fortsatt produseres.

Aritech tjenester

Aritech, Interlogix, GE Security, UTC Fire & Security, ATS Master, ATS Advanced, Truvison, Truportal og Zerowire. Vi kan sannsynligvis hjelpe deg med det meste, men dette er vårt hovedfokus. 

Selv de beste systemer trenger kontroll og service og våre produktspesialister hjelper deg
Forleng levetiden til ditt anlegg med oppgradering av hardware og programvare.
Vi tilbyr kurs for sluttbrukere og installatører for både utgåtte og eksisterende produktserier

BO PEDERSEN

Vår Aritech spesialist

Bo har elektronikkbakgrunn fra tiden hvor man fortsatt reparerte elektronikk og lyd/bildesystemer på komponentnivå. Etter noen år ved teknisk avdeling ved en underleverandør av sikkerhetsprodukter til forsikringsbransjen har Bo arbeidet ved noen av de største internasjonale konsernene i sikkerhetsbransjen. 

Bo har 20 års erfaring som tekniker og teknisk sjef for  Aritech i Norge.

Med erfaring fra produktutvikling, teknisk support, kursing av installatører og arbeid med godkjenningsstandardene har Bo en bred erfaring innen en rekke fagfelt, og detaljkunskaper om Aritech produkter.

Bo Pedersen